De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2018

Overstappen naar een goedkoop gas en stroom contract

Gepubliceerd op vrijdag 18 september 2015 11:28

Goedkoopste gas en stroom leverancierAls je gaat verhuizen zal je gas en stroom verbruik veranderen. In een nieuwebouw huis zal je waarschijnlijk minder gaan verbruiken, als je naar een oud huis verhuist ga je waarschijnlijk meer verbruiken. Overstappen naar een goedkope gas en stroom leverancier zal je geld besparen.

Goedkoop gas en stroom na verhuizing

Als je naar een nieuwbouwhuis verhuist zal je minder gas en stroom verbruiken terwijl je in een oud huis waarschijnlijk meer gaat verbruiken. Nieuwbouwhuizen zijn immers beter geïsoleerd. Doordat je minder verbruikt kan een andere gas en stroom leverancier goedkoper zijn. Qurrent is momenteel de goedkoopste gas en stroom leverancier bij een verbruik van 3500 kWh en 1600 m3 aan gas. Deze leverancier biedt een laag gas en stroom tarief en een hoge welkomstbonus. Als je overstapt naar Qurrent krijg je ook groene stroom, Qurrent levert standaard groene stroom aan haar klanten.

Overstappen tijdens het verhuizen

Als je gaat verhuizen is het een goed moment om alle verschillende contracten op order te krijgen, overstappen naar een andere leverancier is vaak goedkoper. Nieuwbouwhuizen zijn standaard goed geïsoleerd. Als je verhuist van een oud huis naar een nieuwbouwhuis ga je waarschijnlijk minder verbruiken. Dit komt omdat een goed geïsoleerd huis minder warmte verliest, daarom wordt er uit eindelijk minder gas verstookt. Omdat je minder verbruikt kan je huidige gas en stroom leverancier misschien niet meer de goedkoopste gas en stroom leverancier zijn.

Overstappen voordat je contract is afgelopen

Je behoudt altijd het recht over te stappen tijdens het contract. Je kan veel geld besparen door naar de goedkoopste gas en stroom leverancier over te stappen. Momenteel is Qurrent de goedkoopste gas en stroom leverancier, bij deze leverancier krijg je een welkomst bonus van € 55,-. Als je besluit vroegtijdig over te stappen kan je huidige leverancier je een boete geven voor contractbreuk. Deze boete is volgens de wet vastgesteld waardoor je altijd voor het overstappen weet hoe hoog de boete is. Het kan zijn dat je gas en stroom leverancier niet kan leveren op je nieuwe adres, als dit zo is mag je kosteloos overstappen een eventuele korting vervalt wél bij het overstappen.

Boete bij te vroeg overstappen

De hoogte van de opzegboete die de gas en stroom leveranciers in rekening kunnen brengen varieert op de resterende looptijd. De boete is minimaal € 50,- en maximaal € 250,-. Hieronder is een overzicht van de boetes.

Resterende looptijd Boete bij 1 product Boete bij 2 producten
korter dan 1,5 jaar € 50,- € 100,-
1,5 tot 2 jaar € 75,- € 150,-
2 tot 2,5 jaar € 100,- € 200,-
langer dan 2,5 jaar € 125,- € 250,-

Gas en stroom leveranciers noemen stroom en gas producten. Als je gas en stroom afneemt bij één leverancier dan neem je twee producten af van deze leverancier. Als je enkel gas of stroom afneemt dan is het één product dat je afneemt bij de leverancier. Enkele gas en stroom leveranciers vergoeden ook de opzegboete als je naar hun overstapt. Qurrent vergoedt de opzegboete niet.

Goedkope gas en stroom is voordelig

Het kan voordelig zijn om over te stappen naar een andere leverancier als je verhuist. Je gaat minder verbruiken waardoor een eventuele welkomstbonus extra voordelig is. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1600 m3 aan gas is Qurrent de goedkoopste gas en stroom leverancier. Qurrent biedt een welkomstbonus van € 55,- echter vergoedt Qurrent geen opzegboetes van je oude gas en stroom leverancier.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers