De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Bespaar met isolatie en goedkoop gas en stroom

Gepubliceerd op vrijdag 24 oktober 2014 16:59
Goedkoop gasMet goedkoop gas en stroom en goede isolatie kan een huishouden meer dan € 1300,- per jaar besparen.

Goedkope stroom verspillen

In een gemiddeld huishouden kan gas en stroom bespaard worden. Door het verbruik te minimaliseren kan ieder huishouden een goedkopere rekening hebben. Weinig consumenten realiseren dat elektrische apparaten in stand-by stand ook nog stroom verbruiken.

Dit noemt men sluipverbruik. Een "kill switch" tussen de apparaten te zetten zal het stroom verbruik drastisch verminderen. Een "kill switch" is vaak een stekker doos met een aan/uit knop.

Goedkope stroom door switch

Goedkope stroom rekening door kill switch

De illustratie hierboven geeft het effect van de "kill switch" weer. De apparaten blijven continue een klein beetje goedkope stroom verbruiken. Hierdoor wordt er per jaar een aantal euro extra verbruikt. Door een "kill switch" tussen de apparaten te plaatsen en deze uit te zetten komt er geen stroom bij de apparaten. Hierdoor verbruiken deze geen stroom.

Een "kill switch" zoals hierboven verbruikt zelf geen stroom. Hierdoor kan de consument jaarlijks meer dan € 80,- besparen. Een stekkerdoos met kill switch functie kost ongeveer € 10,-. Dit is dus een kleine investering waarmee gelijk bespaard wordt.

Bespaar meer met goedkoop gas

In een huishouden lekt er ook warmte uit een huis. Door een huis goed te isoleren kan men € 300,- goedkoper uit zijn met gas verbruik. Het verbruik van gas verschilt per huishouden. Een hoekhuis zal meer gas verbruiken dan een flat woning. Dit komt omdat er warmte uit een huis wordt onttrokken zodra deze slecht geïsoleerd is. Een hoekhuis bespaard dus meer met goedkoop gas.

Verspilling van goedkoop gas

Doordat een huis warme verliest moet men meer stoken. Met een goedkope gas en stroom leverancier kan men veel geld per jaar besparen. Hieronder is een duidelijk overzicht van het het aantal graden aan warmte men verliest met verschillende soorten isolatie per seconde.

Verschil in celcius Spouwmuur Enkel glas Dubbelglas HR++ glas
1 °C 0,057 °C 0,183 °C 0,088 °C 0,038 °C

In de tabel hierboven is het verlies in graden per seconden weergegeven per vierkante meter. Dit betekend dat als een muur totaal 10 vierkante meter is de bovengenoemde waarden keer tien gedaan moet worden. Met een goede isolatie heeft de consument meer profijt van een goedkope gas en stroom leverancier.

Isoleren in het huis

Goedkoop gas door isolatie Een huis isoleren is vrij kostbaar. Een volledige isolatie van de muren, de ramen en het dak kost eenmalig ongeveer € 8200,-. Deze investering zal ongeveer € 1430,- aan gas en stroom kosten per jaar besparen. Door gebruik te maken van goedkoop gas en stroom zal de jaarlijkse besparing meer zijn.

De bovengenoemde kosten zijn voor een gemiddelde eengezinswoning. Het isoleren van een hoekhuis is uiteraard duurder maar zal ook meer per jaar besparen.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers