De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2018

De goedkoopste stroomleverancier op dit moment

Gepubliceerd op donderdag 01 oktober 2015 10:36

Nederlandse Energiemaatschappij is de goedkoopste stroom leverancierHuishoudens met stadsverwarming of blokverwarming kunnen geld besparen door over te stappen naar de Nederlandse Energiemaatschappij. Deze leverancier is de goedkoopste stroomleverancier voor mensen met enkel een stroom aansluiting.

De Nederlandse Energiemaatschappij is het goedkoopste

Hoewel Qurrent het goedkoopste stroom tarief heeft van alle gas en stroom leveranciers is Qurrent niet de goedkoopste stroomleverancier. Door de hoge welkomstbonus en het lage vastrecht is de Nederlandse Energiemaatschappij goedkoper dan Qurrent. Er wordt geen bonus gegeven door Qurrent bij enkel een stroom contract. Bij een verbruik van 3300 kWh per jaar is de Nederlandse Energiemaatschappij het goedkoopste. Door de hoge welkomstbonus van de Nederlandse Energiemaatschappij is deze leverancier ook het goedkoopste bij een hoog én laag stroomverbruik.

Stadsverwarming en blokverwarming

Niet ieder huishouden in Nederland heeft de mogelijkheid om gas én stroom af te sluiten. Een groot deel van de gebouwen die in de jaren 70 zijn gebouwd maken gebruik van stadsverwarming of blokverwarming. Bij stadsverwarming wordt je huis verwarmt op dezelfde manier als een huis met een eigen gasaansluiting. Er wordt warm water gepompt door de verwarming waardoor het ijzer opwarmt en zo de warmte overdraagt aan de omgeving in je huis. Bij stadswarmte wordt dit water echter door meerdere huizen gepompt die ook aangesloten zijn op de stadsverwarming. Het water wordt verwarmt op centrale punten in de stad. In de jaren 70 was dit een goede oplossing aangezien niet alles goed geïsoleerd was en CV ketels een laag rendement hadden. Tegenwoordig is stadsverwarming een verouderde techniek.

Blokverwarming is ongeveer hetzelfde als stadsverwarming. Blokverwarming is hetzelfde principe op een kleinere schaal. Binnen een flat staat er 1 CV ketel die de hele flat van warmte voorziet. In beide gevallen is het kostbaar om het af te sluiten. Bij blokverwarming moet er een omleiding om je huis worden gemaakt en tevens een nieuwe gasleiding worden gelegd. De kosten hiervan zijn vrij hoog. Bij stadsverwarming hoeft enkel een gasleiding aangelegd te worden om over te stappen. Bij beiden zijn de kosten vaak hoger dan € 1000,-.

Besparen met goedkope stroom

Het is voor consumenten met stadsverwarming of blokverwarming belangrijk een goedkope stroom leverancier te nemen. Een huishouden met twee personen gebruikt ongeveer 3300 kWh per jaar aan stroom. Als je stadsverwarming of blokverwarming hebt zal je stroom verbruik niet verschillen in vergelijking met andere huishoudens die wel gas hebben. Door een goedkoop stroom tarief te nemen kan er veel geld bespaard worden. Met een besparing van 2 eurocent op het stroomtarief bespaar je jaarlijks € 66,-

De goedkoopste stroomleverancier

De goedkoopste stroomleverancier op dit moment is de Nederlandse Energiemaatschappij.. Hieronder is een vergelijking van de andere gas en stroom leveranciers.

Qurrent Essent De Nederlandse Energiemaatschappij
Verbruik 3300 3300 3300
Stroom tarief € 0,1873 € 0,2184 € 0,2024
Vastrecht € 6,05 € 3,50 € 4,90
Totale variabele kosten € 618,09 (3300 * € 0,1873) € 720,72 (3300 * € 0,2184) € 667,92 (3300 * € 0,2024)
Totale vastrechtkosten € 72,60 (12 * € 6,05) € 42,- (12 * € 3,50) € 58,80 (12 * € 4,90)
Korting € 0,- € 0,- € 50,-
Maandelijkse kosten € 57,56 € 63,56 € 56,39
Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Hoewel Qurrent het goedkoopste stroomtarief heeft op dit moment, is Qurrent niet de goedkoopste stroom leverancier voor consumenten met enkel een stroom aansluiting. Bij Qurrent krijg je geen korting bij alleen een stroom contract. De Nederlandse Energiemaatschappij geeft wel korting bij alleen een stroom contract. De bovenstaande vergelijking is gebaseerd op de kosten van een éénjarig contract, daarnaast zijn de bovenstaande kosten exclusief de heffingskorting. Uit de vergelijking blijkt dat de Nederlandse Energiemaatschappij goedkoper is dan Qurrent of Essent.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers