De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2018

Goedkope stroom door nieuwe veilingregels

Gepubliceerd op donderdag 08 oktober 2015 14:31

Goedkoper stroom uit buitenland inkopenHet ACM heeft een voorstel van TenneT goedgekeurd waardoor gas en stroom leveranciers goedkope stroom in het buitenland kunnen kopen. Stroom wordt goedkoper voor consumenten in de nabije toekomst.

Goedkope stroom door meer concurrentie

De veilingsregels omtrent het inkopen en verkopen van stroom in het buitenland zijn aangepast. Deze aanpassing kwam op verzoek van TenneT. Met de nieuwe regels kunnen gas en stroom leveranciers goedkoper stroom inkopen in het buitenland. Daarnaast kunnen gas en stroom leveranciers makkelijker stroom verkopen in het buitenland. Doordat er meer financiële zekerheid is voor gas en stroom leveranciers en er meer concurrentie is zal stroom goedkoper worden voor consumenten. De regels geven ook meer financiële zekerheid.

Consumenten profiteren van goedkope stroom

Met meer financiële zekerheid op de stroom markt kunnen gas en stroom leveranciers goedkope stroom in het buitenland opkopen. Daarnaast kan stroom dat niet gebruikt wordt verkocht worden aan het buitenland. Hierdoor hebben de leveranciers en producenten van stroom meer zekerheid op de markt. Naast de zekerheid biedt het buitenland ook meer concurrentie. Met de extra zekerheid en de extra concurrentie verwacht het ACM dat stroom goedkoper gaat worden voor consumenten.

Nederlandse Energiemaatschappij de goedkoopste gas en stroom leverancier

Onlangs hebben de goedkoopste gas en stroom leveranciers de stroom tarieven aangepast. Qurrent is niet meer de goedkoopste gas en stroom leverancier bij een verbruik van 3500 kWh stroom en 1600 m3 aan gas. De nieuwe goedkoopste gas en stroom leverancier is de Nederlandse Energiemaatschappij, een laag stroom en gas tarief en de verlaagde vastrechtkosten zorgen ervoor dat de Nederlandse Energiemaatschappij het goedkoopste is. Het valt te verwachten dat de prijsstunter ook goedkoop stroom in het buitenland gaat inkopen waardoor de stroom tarieven in 2016 goedkoper worden.

Naast het beheren van het stroomnetwerk in Nederland zorgt TenneT ook dat het stroomnetwerk van Nederland verbonden wordt met omliggende landen. Door het aanleggen van hoogspanningskabels kan er meer stroom worden ingekocht worden van omliggende landen. Het ACM heeft de nieuwe voorgestelde veilingsregels van TenneT goedgekeurd. De nieuwe veilingsregels geven meer zekerheid bij het inkopen en verkopen van stroom. De nieuwe regels zorgen er voor dat er meer stroom kan worden ingekocht in het buitenland.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers