De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkoopste groene stroom en gas

Gepubliceerd op donderdag 17 december 2015 16:50
Goedkope groene stroomIedereen wil graag gebruik maken van goedkoop gas en stroom. Wie ook duurzaamheid belangrijk vindt kan kiezen voor groene stroom. Voor groene stroom kan het zeer lonend zijn om leveranciers te vergelijken.

Gas en stroom contract duurzaam door groene stroom

Wie duurzaamheid belangrijk vindt zal sneller kiezen voor groene stroom dan voor grijze stroom bij een goedkoop gas en stroom contract. Hoe groen een goedkoop gas en stroom contract is wordt enkel bepaald door de stroom die wordt afgenomen. Voor gas bieden leveranciers namelijk geen keuze uit groen of 'gewoon' gas. Voor groene stroom wordt soms een meerprijs betaald, waardoor de tarieven hoger liggen dan bij goedkope gas en stroom contracten. De hogere prijs wordt in rekening gebracht wanneer de groene stroom bijvoorbeeld uit Nederlandse wind of biomassa is opgewekt. De kosten van groene stroom uit deze bronnen kan namelijk hoger zijn dan de prijs van groene stroom die is opgewekt in waterkrachtcentrales in Scandinavië.

Contract Korting Prijs per maand*
Prijs Zeker
1 jaar vast
Welkomstkorting: € 175,- € 94,82 Bestellen
Groene Stroom & Gas Zeker
1 jaar vast
Gratis LG Pad: t.w.v. € 149,- € 103,73 Bestellen
Groen: Nederlandse wind
1 jaar vast
Kom erbij bonus na 1 jaar: € 125,- € 122,67 Bestellen
Groen uit Nederland Vast + VastePrijsGas
1 jaar vast
Geen € 148,90 Bestellen
* Inclusief korting

Kortingsacties bij goedkoop gas en stroom

Drie van de bovengenoemde leveranciers van goedkoop gas en stroom hebben momenteel een kortingsactie voor wie nu een nieuw contract afsluit. Qurrent heeft de hoogste korting, waardoor deze leverancier van goedkoop gas en stroom als goedkoopste uit de vergelijking naar voren komt. Verder komt Qurrent waarschijnlijk als de goedkoopste gas en stroom leverancier naar voren omdat alle contracten van Qurrent groen zijn en er dus geen hogere prijs wordt gerekend voor groene stroom ten opzichte van grijze stroom. Als je net op zoek bent naar een nieuwe tablet heeft Essent een goede aanbieding: nieuwe klanten krijgen een korting in de vorm van een gratis tablet van LG. De Nederlandse Energiemaatschappij geeft een welkomstkorting, maar die krijgen klanten pas nadat ze minimaal een jaar goedkoop gas en stroom hebben afgenomen.

Groen en goedkoop gas en stroom

Niet alle stroom die 'groen' wordt genoemd is ook daadwerkelijk groen. Klimaatorganisatie HIER doet onderzoek doet naar groen gas en stroom. Volgens de stichting kan stroom groen worden genoemd als deze voor minimaal 80 procent in Nederland is opgewekt. In het bovenstaande overzicht zijn dan ook alleen goedkoop gas en stroom contracten vergeleken die aan deze eis voldoen. De stroom uit de vergeleken contracten komt voor 100% uit Nederland. Verder is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh aan stroom en 1600 m3 aan gas. Uit de vergelijking blijkt dat Qurrent de goedkoopste gas en stroom aanbiedt. Qurrent is de goedkoopste gas en stroom leverancier omdat er een hoge korting op de eind afrekening wordt gegeven. Uit de vergelijking komt duidelijk naar voren dat er een flink prijsverschil zit tussen de goedkoopste en de duurste groene stroom contracten. Het verschil tussen groene stroom van Nuon en Qurrent is meer dan € 50,- per maand.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers