De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkoop gas en stroom bij Engie

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2016 10:43

Goedkoop gas en stroom bij EngieDe energieleverancier Electrabel heeft vanaf 1 januari 2016 haar naam verandert naar Engie. De energieleverancier Engie biedt goedkoop gas en stroom aan. Engie biedt groene stroom voor dezelfde prijs als grijze stroom aan. Je kunt kiezen uit verschillen bronnen.

Eigen energiebronnen kiezen bij goedkoop gas en stroom

Engie biedt groene stroom, voor dezelfde prijs als grijze stroom, aan. Hierdoor kun je goedkope groene gas en stroom afnemen. Bij Engie kun je zelf kiezen uit welke bron je stroom wilt ontvangen. Er zijn vier mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. In onderstaand overzicht zijn de verschillende bronnen te zien en de mogelijkheden die Engie aanbiedt.

Wind Zon Water
Onze mix 60 % 10 % 30 %
Wind & zon 90 % 10 % -
Balans mix 33 % 33 % 33 %
Wind & water 50 % - 50 %

Naast het kiezen van energiebronnen, kun je ook kiezen om een slimme thermostaat aan te schaffen. De slimme thermostaat kost eenmalig € 179,-, maar als nieuwe klant krijg je € 119,- korting op de thermostaat. Je kunt de slimme thermostaat met korting alleen krijgen bij een driejarig vast contract.

Goedkoop gas en stroom bij een driejarig contract

Gas en stroom leveranciers hebben per 1 januari 2016 de gas en stroom tarieven aangepast. Twee keer per jaar kunnen energieleveranciers hun tarieven wijzigen. Dit geldt alleen voor de variabele contracten. Bij een vast contract, blijven de prijzen gedurende het contract, gelijk. Dit kan voordelen hebben als bijvoorbeeld de gas en stroom tarieven omhoog gaan. Mochten de tarieven dalen, kun je hier echter niet van profiteren.

Een langdurig vast contract is in veel gevallen goedkoper dan een éénjarig variabel contract. Omdat je meerdere jaren gas en stroom afneemt van één leverancier, wordt je hiervoor beloond. Let wel op dat wanneer je ieder jaar overstapt, je waarschijnlijk meer kunt besparen. In onderstaand overzicht is te zien welke leveranciers goedkoop gas en stroom aanbieden met een driejarig vast contract. Er is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1600 m3.

Maandelijkse kosten Groene stroom Jaarlijkse kosten
€ 137,81 Ja € 1653,72
€ 153,- Nee € 1836,-
€ 146,- Ja € 1752,-
€ 139,08 Ja € 1669,-
€ 147,- Ja € 1764,-
€ 145,98 Ja € 1751,79

Qurrent biedt het goedkoopste gas en stroom contract aan. Daarnaast levert Qurrent ook altijd groene stroom aan haar klanten. Qurrent is ten opzichte van 2015 goedkoper geworden. Energieleverancier Engie is het minst veranderd in de gas en stroom tarieven ten opzichte van het vorige jaar. Het voordeel bij Engie is, dat je kunt kiezen uit welke bron je stroom kunt opwekken. Bij het afsluiten van een driejarig contract krijg je bij de leveranciers Engie, Essent, NLE en E-on korting op de aanschaf van een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kun je op een eenvoudige manier op je gas en stroom kosten besparen.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers