De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Op tijd overstappen naar een goedkope gas en stroom leverancier

Gepubliceerd op dinsdag 02 februari 2016 16:55

Door een maand voor het aflopen van je gas en stroom contract over te stappen kan je veel geld besparen. Daardoor kan je als je oude contract afloopt meteen gebruik maken van de nieuwe gas en stroom aanbieding.

De goedkoopste gas en stroom leverancier

De goedkoopste gas en stroom leverancier is op dit moment de Nederlandse Energiemaatschappij. Bij deze gas en stroom leverancier krijg je een welkomstkorting bij een éénjarig, driejarig of vijfjarig vast contract. De welkomstkorting bij het éénjarige gas en stroom contract is 125 euro. Door één maand voor het einde van je huidige gas en stroom contract over te stappen bespaar je geld omdat je meteen gebruik kan maken de nieuwe gas en stroom aanbieding.

Tijdig overstappen

Het is aangeraden om op tijd over te stappen naar een goedkope gas en stroom leverancier. De meeste consumenten wachten tot de eindafrekening daadwerkelijk binnen is, voordat de rekening binnen is gaat hier echter nog een maand overheen. Daarnaast duurt het overstappen naar een andere gas en stroom leverancier ongeveer 4 weken. Voordat je bij de nieuwe goedkope gas en stroom leverancier aangesloten bent betaal je nog 2 maanden de gas en stroom tarieven van je oude leverancier. In de onderstaane vergelijking is te zien dat je veel geld kunt besparen door op tijd over te stappen.

Vastrecht per product Totale kosten in 2 maanden
€ 14,50 € 58,-
€ 3,13 € 12,50

Het vastrecht bij Engie is € 3,13 per maand per product. Als je overstapt nadat je de eindafrekening krijgt van je gas en stroom betaal je ongeveer 2 maanden ongunstige tarieven. Vaak gaat een jaarcontract samen met een aanbieding. Deze aanbieding kan een goedkoop gas en stroom tarief zijn of een korting op je eindafrekening. Door één maand eerder over te stappen kun je al snel 46 euro of meer besparen.

Overstapvergoeding

Een gas en stroom leverancier hanteert 1 maand opzegtijd bij een gas en stroom contract. Als je eerder overstapt bestaat de kans dat een gas en stroom leverancier een opzegboete in rekening brengt. Deze opzegboete hangt af van de resterende looptijd.

Resterende looptijd Gas of stroom Gas en stroom
korter dan 1,5 jaar € 50,- € 100,-
1,5 tot 2 jaar € 75,- € 150,-
2 tot 2,5 jaar € 100,- € 200,-
langer dan 2,5 jaar € 125,- € 250,-

Een groot aantal van de gas en stroom leveranciers vergoeden de opzegboete als je overstapt. In principe is een opzegboete alleen van toepassing als je eerder dan de einddatum overstapt. Door een maand voor de eindtijd op te zeggen zal je gas en stroom leverancier je geen opzegboete in rekening brengen.

De goedkoopste gas en stroom leverancier

Momenteel is de Nederlandse Energiemaatschappij de goedkoopste gas en stroom leverancier bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh aan stroom en 1600 m3 aan gas. Bij de Nederlandse Energiemaatschappij krijg je een welkomstkorting van 125 euro bij een éénjarig gas en stroom contract. Door deze welkomstbonus is de Nederlandse Energiemaatschappij de goedkoopste gas en stroom leverancier. Door één maand voor de einddatum van je huidige gas en stroom contract over te stappen kan je veel geld besparen. Dit komt omdat je gelijk gebruik kan maken van de goedkope gas en stroom aanbieding.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers