De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkoop gas en stroom met vaste tarieven

Gepubliceerd op vrijdag 12 augustus 2016 11:00

Goedkoop gas en stroom met vaste tarievenOngeveer vijftien procent van de Nederlandse consumenten stapte vorig jaar over naar een ander contract voor goedkoop gas en stroom. Daarmee stappen Nederlanders veel vaker over dan consumenten in andere Europese landen. Slechts zes procent van de Europese consumenten stapt namelijk met enige regelmaat over naar een andere energieleverancier. Als je echt gebruik wilt maken van goedkoop gas en goedkope stroom is het dan ook verstandig om regelmatig te switchen van leverancier.

Variabele gas en stroom tarieven zijn recent aangepast

De prijzen van goedkoop gas en stroom worden periodiek aangepast. Voor de variabele tarieven geldt dat deze twee keer per jaar worden gewijzigd. Dat gebeurt op 1 januari en op 1 juli. Aangezien de tweede wijziging van dit jaar iets meer dan een maand geleden is doorgevoerd, weten consumenten voor het komende halfjaar precies welke prijzen ze kunnen verwachten met een variabel contract. Het is dan ook interessant om juist nu te zien welk variabel of vast contract zorgt voor goedkoop gas en goedkope stroom.

In het onderstaande overzicht is per energieleverancier te zien wat de maandelijkse kosten zijn wanneer je nu kiest voor een ander contract. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen een éénjarig vast contract en een variabel contract. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh aan stroom en 1600 m3 aan gas. Waar van toepassing zijn de kortingen in de prijzen verwerkt. Uit de vergelijking blijkt dat een vast contract in bijna alle gevallen goedkoop gas en goedkope stroom oplevert.

1-jarig vast contract per maand Variabel contract per maand Korting
€ 124,11 € 146,96 1 jaar contract: € 50,- Meer informatie
€ 129,69 € 144,62 1 jaar contract: € 100,- Meer informatie
€ 136,14 € 141,50 1 jaar contract: € 50,- Meer informatie
€ 137,72 € 145,55 1 jaar contract: € 160,- Meer informatie
€ 141,14 € 148,89 Geen korting Meer informatie
€ 142,62 € 145,56 Geen korting Meer informatie
€ 142,62 € 152,94 Geen korting Meer informatie
€ 143,91 € 143,59 Geen korting Meer informatie

Vast contract goedkoopst bij Energie:Direct

Als je kiest voor een vast contract voor de duur van één jaar kun je op dit moment de beste prijs krijgen en profiteer je van de goedkoopste gas en stroom. Bij Energie:Direct betaal je bij een gemiddeld verbruik namelijk ongeveer 124 euro per maand. Daarmee is deze leverancier een stuk goedkoper dan zijn concurrenten. De energieleverancier biedt na afloop van je jaarcontract een korting van 80 euro aan. Deze korting is in de maandprijs meegenomen en zorgt er mede voor dat Energie:Direct momenteel het goedkoopste gas en stroom contract aanbiedt.

Variabel contract voordeligst bij Oxxio

Een variabel contract is bij de meeste leveranciers van goedkoop gas en stroom duurder dan een contract met vaste tarieven. Alleen bij Qurrent is een variabel contract op dit moment iets goedkoper dan een vast contract. Hoewel je vaak iets meer betaalt, kan het ook gunstig zijn om een variabel contract te kiezen. Als de prijs van gas en stroom daalt profiteer je met een variabel contract namelijk automatisch van deze prijsdaling. Dat voordeel heb je niet wanneer je kiest voor een vast contract. Op dit moment kun je bij Oxxio het voordeligste variabele contract afsluiten voor goedkoop gas en goedkope stroom.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers