De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

De goedkoopste gas en stroom aanbieding van eind 2016

Gepubliceerd op woensdag 09 november 2016 10:53

Goedkoopste gas en stroom aanbiedingAan het eind van ieder jaar gaan veel gas en stroom leveranciers stunten met aanbiedingen. Veel consumenten stappen over naar een andere gas en stroom leverancier in deze periode. Nuon is momenteel de goedkoopste gas en stroom leverancier doordat zij een uitstekende aanbieding hebben.

Gas en stroom aanbiedingen

Sinds het openstellen van de gas en stroom markt in 2004 kunnen consumenten zelf hun gas en stroom leverancier kiezen. Hierdoor kregen consumenten veel macht in een markt die vrij vastgeroest was. Sindsdien kunnen consumenten tussen veel verschillende gas en stroom leveranciers kiezen. Bijna alle gas en stroom leveranciers hebben aanbiedingen om nieuwe klanten te krijgen. Als je gebruik maakt van een aanbieding bespaar je veel kosten.

Niet overstappen is duur

Gas en stroom leveranciers verdienen het meeste aan consumenten die niet overstappen. Consumenten die langer bij een gas en stroom leverancier blijven zonder gebruik te maken van een nieuwe aanbieding worden 'slapers' genoemd. Een slaper blijft bij de leverancier na de looptijd. Vaak zullen de jaarlijkse kosten hoger worden omdat je actie contract automatisch omgezet wordt naar een normaal contract, deze zijn duurder door een hoger vastrecht of een hoger variabel tarief. Daarnaast maken slapers geen gebruik van de welkomstkortingen.

Goedkoopste aanbieding op dit moment

Nuon heeft op dit moment de goedkoopste gas en stroom aanbieding. Bij Nuon krijg je 250 euro welkomstkorting bij een contract met de looptijd van één jaar. Andere leveranciers zoals Qurrent en Essent geven respectievelijk 135 euro en 120 euro korting bij een éénjarig contract. Door deze hoge korting is Nuon voor kleinverbruikers zeer voordelig. Naast Nuon, Qurrent en Essent bieden andere leveranciers ook een aanbieding aan. Deze aanbiedingen zijn echter niet zo voordelig zoals die van Nuon.

Nuon is goedkoopste gas en stroom leverancier

Door de aanbieding van Nuon is deze leverancier het goedkoopste voor de meeste huishoudens. Bij een gemiddeld verbruik van 3660 kWh aan stroom en 1430 m3 gas per jaar kost Nuon ongeveer € 1685 per jaar zonder korting. Een korting van 250 euro is bijna 15% van de totale prijs. Door over te stappen naar de goedkoopste gas en stroom leverancier kan je veel geld besparen. Na Nuon zijn Essent en Qurrent het goedkoopste voor gemiddeld verbruik.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers