De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkoop gas en stroom in 2017

Gepubliceerd op maandag 09 januari 2017 15:31

Overstappen in 2017Ieder jaar mogen gas en stroom leveranciers op 1 januari hun variabele tarieven aanpassen voor consumenten. Hierdoor stappen veel consumenten rond 1 januari over naar een andere gas en stroom leverancier. Waar moet je op letten bij het overstappen?

Aanbiedingen tijdens het overstappen

Gas en stroom leveranciers gebruiken aanbiedingen om mensen over te halen om over te stappen. Bij een aanbieding krijg je korting op het gas en stroom tarief, een welkomstbonus, korting op je jaarafrekening, een cadeau bon of een gratis product (bijvoorbeeld een tablet). Vaak zijn gas en stroom aanbiedingen waar je een welkomstbonus. korting op je jaarafrekening of een cadeau bon krijgt het goedkoopste. Korting op gas en stroom tarieven is voordelig voor grootverbruikers. Een gratis product kan duurder zijn omdat de vastrechtkosten van de leverancier erg hoog zijn bij het contract.

De goedkoopste gas en stroom aanbieding

De goedkoopste aanbiedingMomenteel heeft Oxxio het hoogste cashback bedrag van alle gas en stroom aanbieders. Bij Oxxio krijgen consumenten 175 euro terug als ze overstappen naar Oxxio. Naast Oxxio geeft ook Essent korting, deze aanbieder geeft korting van 120 euro op de eindafrekening. Door het lage vastrecht van Essent is de aanbieder gemiddeld gezien voor huishoudens van 3 of minder personen goedkoper dan Oxxio. Op dit moment biedt enkel Nuon een aanbieding waarbij je korting op je stroom tarief krijgt. Geen enkele aanbieder heeft op dit moment een aanbieding waarbij je een gratis product krijgt. Dit komt waarschijnlijk door de veranderingen in de telecommarkt waarbij een product op afbetaling gezien wordt als een lening.

Essent is de goedkoopste gas en stroom leverancier

Op dit moment is Essent de goedkoopste gas en stroom leverancier. Dit komt omdat Essent een zeer laag vastrecht heeft van 2,49 per product. De gemiddelde maandelijkse kosten van een 3 persoonshuishouden zijn bij Essent 121 euro per maand. Een huishouden van 3 personen gebruikt 3660 kWh aan stroom en 1430 m3 aan gas per jaar. Oxxio is na Essent de goedkoopste gas en stroom leverancier. Een groot verbruiker kan beter voor Oxxio kiezen omdat deze leverancier lagere tarieven aanbiedt dan Essent. Huishoudens van 5 of meer personen kunnen daarom beter voor Oxxio kiezen.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers