De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkope gas en stroom aanbiedingen in 2017

Gepubliceerd op vrijdag 10 februari 2017 15:11

Goedkoopste gas en stroom aanbiedingDe leverancier met de goedkoopste gas en stroom aanbieding op dit moment is Oxxio, deze leverancier biedt een korting van 175 euro aan als je overstapt.

Oxxio is goedkoopste gas en stroom leverancier

Een aanbieding kan veel effect hebben op de eindafrekening van je gas en stroom kosten. Als je niet overstapt naar een andere leverancier of gebruik maakt van een aanbieding noemen gas en stroom leveranciers je een 'slaper'. Door over te stappen kan je veel korting krijgen op je eindafrekening, Oxxio biedt bijvoorbeeld een korting van 175 euro aan bij een één jaar contract. Deze korting is meer dan 10% bij een gemiddeld verbruik van 3660 kWh en 1430 m3 aan gas.

Weinig consumenten stappen over

Niet iedereen stapt over nadat een gas en stroom contract afloopt. Als je een jaarcontract afsluit kan je in principe na 1 jaar overstappen naar een andere gas en stroom leverancier. Gas en stroom leveranciers bieden vaak een aanbieding aan voor consumenten die willen overstappen, deze aanbieding kan in de vorm van een korting zijn of in de vorm van een gratis product.

Minder product aanbiedingen

Gratis producten werden in 2015 en 2016 vaker aangeboden dan in 2017. Oxxio bood tot februari 2016 gratis iPads aan bij een gas en stroom contract. Daarnaast bood Oxxio ook producten aan zoals een laptop of een iPhone bij een gas en stroom contract. De Hoge Raad heeft eerder in 2014 een uitspraak gedaan over gratis producten bij een abonnement, de raad oordeelde dat een gratis product op afbetaling kan worden gezien als een lening. Oxxio heeft hierdoor afgezien van het aanbieden van een gratis iPad.

Goedkoopste gas en stroom aanbiedingen

Een gratis product zoals een iPad lijkt vaak goedkoop maar dit is het vaak niet, de goedkoopste gas en stroom aanbiedingen zijn de aanbiedingen waar je korting krijgt op je jaarafrekening. Deze kortingen kunnen aanzienlijk hoog oplopen, zo biedt de Nederlandse Energiemaatschappij de hoogste korting van 200 euro. Dit is echter alleen geldig bij een 5 jaar contract, hierdoor is de korting echter gemiddeld maar 40 euro per jaar. De korting van Oxxio is daarom goedkoper dan die van de Nederlandse Energiemaatschappij, bij Oxxio krijg je een korting van 175 euro. Oxxio is met deze aanbieding de goedkoopste gas en stroom leverancier voor kleinverbruikers, gemiddelde verbruikers en grootverbruikers.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers