De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Recordaantal mensen wisselt van gas en stroom leverancier

Gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2017 12:56

Recordaantal mensen wisselt van gas en stroom leverancierNog nooit stapte er zo veel mensen over naar een andere gas en stroom leverancier als in 2016. Mensen die al een keer eerder zijn overgestapt doen dit ook vaker. Ongeveer 64% van deze groep is twee of meer keer overgestapt naar een andere gas en stroom leverancier. De goedkoopste gas en stroom leverancier voor gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 aan gas is Essent. Het contract bij Essent kost € 130,33 per maand.

Overstappen zorgt voor goedkopere gas en stroom

Nederland kent een zeer groot aanbod van gas en stroom leveranciers. Uit publicaties van de ACER (Europese toezichthouder op het gebied van gas en stroom) blijkt zelfs dat Nederland een van de meest competitieve energiemarkten van Europa heeft. voor mensen die willen overstappen is er dus keuze genoeg. Door over te stappen worden gas en stroom leveranciers gedwongen om met elkaar te concurreren, met een betere dienstverlening en lagere prijzen tot gevolg.

Drie redenen om ook over te stappen van gas of stroom leverancier

Overstappen naar een goedkopere gas of stroomleverancier is met behulp van internet heel eenvoudig. Door gas en stroom te vergelijken is het makkelijk de goedkoopste leverancier voor jou verbruik te vinden. Besluit je over te stappen dan regelt de nieuwe aanbieder de volledige afhandeling van de overstap. Dit is inclusief het opzeggen van het contract bij de vorige leverancier.

De drie meest voorkomende redenen om over te stappen van energieaanbieder:

Bespaartip 1 goedkoop gas en stroom Ben je nog niet eerder overgestapt? Vaak is het mogelijk om meer dan € 300 euro te besparen door over te stappen naar een goedkope gas en stroom leverancier. Ook als je al eerder bent overgestapt kan je veel besparen op gas en stroom kosten.


Bespaartip 2 goedkoop gas en stroom

Aanbieders van goedkoop gas en stroom doen tegenwoordig een persoonlijk en vergelijkbaar aanbod.Bespaartip 3 goedkoop gas en stroom Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen, de concurrentie tussen de leveranciers wordt hierdoor groter en de prijzen lager.


De goedkoopste gas en stroom leveranciers

Hieronder is een vergelijking opgenomen van de vijf goedkoopste aanbieders van gas en stroom. De prijzen zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3500 kWh aan stroom en 1500 m3 gas.

Contract Prijs per maand
1 jaar vast € 130,33
€ 120,- korting
Meer informatie
1 jaar vast € 130,45
€ 70,- korting
Meer informatie
1 jaar vast € 132,77
€ 110,- korting
Meer informatie
1 jaar vast € 134,06
€ 155,- korting
Meer informatie
1 jaar vast € 146,65
€ 55,- korting
Meer informatie

Voor gemiddeld verbruik zijn Essent en Energiedirect de goedkoopste aanbieders van gas en stroom. Essent is 10 eurocent goedkoper per maand, de kortingen per aanbieder zijn in de prijzen verrekent. Indien je gebruik afwijkt van het gemiddelde kun je ook zelf goedkoop gas en stroom vergelijken.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers