De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Verplichte gasaansluiting voor nieuwbouw vervalt

Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2017 17:44

Geen gas maar goedkope stroom in nieuwbouwPer 1 januari 2018 wordt de wettelijke plicht om nieuwbouwwoningen te voorzien van een aansluiting op het aardgasnetwerk geschrapt. Momenteel zijn er al meer dan een half miljoen huishoudens zonder gasaansluiting. Voor deze huishoudens is de Nederlandse energie maatschappij momenteel de goedkoopste leverancier van stroom. Voor gemiddeld verbruik (3660 kWh) betaal je 43,50 euro p/m, dit is inclusief een korting van 55,- euro.

Schrappen van de verplichte aardgasaansluiting

De maatregel om de verplichte aardgasaansluiting te schrappen was eind vorig jaar al aangekondigd. De maatregel is bedoeld om de Co2 uitstoot terug te dringen. Het vorige kabinet heeft de ambitie gesteld om de Co2 emissie in 2050 tot bijna nul te reduceren.

De maatregel betekent niet dat alle nieuwbouwwoningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Gemeenten mogen straks zelf bepalen of nieuwe woningen worden aangesloten op het gasnet. De gemeente Amsterdam gaat nog een stap verder en biedt huiseigenaren een subsidie voor het laten verwijderen van de gasaansluiting. Wie in Amsterdam de aansluiting laat verwijderen kan daarvoor maximaal 5000,- euro subsidie krijgen. Omdat er voor zowel gas en stroom naast het verbruik ook transportkosten in rekeningen worden gebracht zijn huishoudens zonder gasaansluiting vrijwel altijd goedkoper uit. Er wordt immers maar één keer betaald voor transport.

Gas en stroom leveranciers met enkel stroom

Het is mogelijk om bij bijna elke gas en stroom leverancier alleen stroom af te nemen. Alleen bij leverancier Budget Energie is het nog niet mogelijk om alleen stroom af te nemen. Waar aanbieders vaak hoge kortingen bieden voor het afsluiten van een contract met gas en stroom is dit voor het afnemen van alleen stroom vaak niet het geval. Toch zijn er een aantal aanbieders die ook korting geven wanneer er alleen stroom wordt afgenomen.

In onderstaand overzicht zijn de goedkoopste stroom leveranciers opgenomen. In de vergelijking wordt uitgegaan van een gemiddeld verbruik van 3660 kWh bij een contract van één jaar.
Aanbieding Gem prijs per maand
€ 55,- korting € 43,30 Meer informatie
Maandelijke opzgebaar € 45,- Meer informatie
€ 25,- korting € 45,56 Meer informatie
€ 55 korting in de vorm van investeringen € 47,80 Meer informatie
€ 48,24 Meer informatie
€ 50,- Meer informatie
€ 51,- Meer informatie
€ 51,76 Meer informatie

Neem je alleen stroom af dan is de Nederlandse energie maatschappij de goedkoopste aanbieder voor gemiddeld verbruik. Bij de Nederlandse energie maatschappij betaal je 43,30 euro per maand voor 3360 kWh aan stroom, dit is inclusief een korting van 55,- euro. Essent biedt voor 45,- euro per maand een maandelijks opzegbaar stroomcontract aan. Een maandelijks opzegbaar contract geeft je de mogelijk snel over te stappen wanneer er een goede aanbieding voorbij komt.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers