De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Gas en stroom duurder in 2018

Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2017 15:18

Duurder gas en stroom in rutte 3Op 10 oktober 2017 is het nieuwe regeer akkoord bekend gemaakt, de komende jaren wordt er veel geïnvesteerd in groene gas en stroom. Dit is vooral nodig zodat de klimaatdoelen behaald kunnen worden.

Gemiddelde verbruik daalt

Het verbruik van een huishouden is het afgelopen jaar afgenomen, consumenten proberen vaker te besparen op het verbruik van gas en stroom. Ook in de toekomst wordt hier rekening mee gehouden, een voorbeeld hiervan is dat een gas aansluiting niet meer verplicht is bij nieuwbouw woningen. Daarnaast zijn er ook lokale initiatieven die het aanschaffen van zonnepanelen promoten.

ODE en andere belasting

Van je totale gas en stroom rekening bestaat ongeveer 30% uit belasting, de belasting zorgt ervoor dat het gas en stroom netwerk goed wordt onderhouden maar ook dat er meer geld besteed wordt aan nieuwe groene innovaties. ODE (Opslag duurzame energie) belasting is belangrijk voor de nieuwe groene innovaties maar ook het voor het opslaan van de energie.

Je betaalt ODE per kWh en m3 die je gebruikt, voor 2017 is dit respectievelijk € 0,0074 en € 0,0159. Omdat over het algemeen het verbruik van huishoudens aan het dalen is, gaat de ODE belasting omhoog. Bij een gemiddeld verbruik van 3500 kWh aan stroom en 1500 m3 aan gas zullen de jaarlijkse kosten toenemen met 50 euro.

Goedkoopste gas en stroom leverancier

De goedkoopste gas en stroom leverancier op dit moment is Energie Direct, deze leverancier is het goedkoopste omdat de leverancier een vastrecht van 1 euro per maand rekent. Hiermee is de leverancier veruit het goedkoopste als je dit vergelijkt met andere leveranciers. Daarnaast heeft Energie Direct ook een aanbieding waarbij je een korting van 120 euro krijgt.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers