De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Gas en stroom leverancier Eneco neemt E.ON over

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2018 10:46

Gas en stroom leverancier Eneco neemt E.ON overEneco neemt de Nederlandse divisie van gas en stroomleverancier E.ON over. Dit liet Eneco weten op 21 februari 2018. De klanten van E.ON gaan hierbij automatisch over van de meest vervuilende gas en stroom leverancier naar een van de groenste leveranciers van Nederland.

Gas en stroom leverancier Eneco neemt E.ON over

Eneco neemt ongeveer 200.000 particuliere en zakelijke klanten van E.ON Nederland over. Klanten van E.ON worden op korte termijn overgezet naar Eneco, maar voorlopig is de naamswijziging de enige verandering. De contractvoorwaarden en gas en stroom tarieven blijven ongewijzigd. Wel kunnen klanten na de overzetting kiezen voor extra diensten die Eneco levert, zoals de slimme thermostaat Toon of een thuisbatterij.

Overname zorgt voor vergroening van het gas en stroom aanbod

Greenpeace beoordeelde in 2017 alle Nederlandse gas en stroom leveranciers op basis van hun investeringen, productie, levering en inkoop van groene gas en stroom. De leveranciers werden ingedeeld in de drie categorieën: voorlopers, volgers en vervuilers. Eneco eindigde in de categorie voorlopers met een rapportcijfer: 7,9. E.ON eindigde in dezelfde test in de categorie vervuilers en werd met een eindcijfer 3,3 laatste van alle gas en stroomleveranciers.

Voorlopers zijn gas en stroom leveranciers die consequent kiezen voor windenergie, zonne-energie en biomassa. Vervuilers produceren of kopen relatief veel stroom in dat wordt opgewekt in vervuilende kolencentrales. De door overname gaan de klanten van E.ON automatisch over van de meest vervuilende leverancier naar een van de voorlopers in groene energie.

Gas en stroom tarieven van Eneco en E.ON vergeleken

Stroomtarief Gastarief
€ 0,20090 € 0,66270 Meer informatie
€ 0,21487 € 0,64845 Meer informatie

In bovenstaande tabel worden de gas en stroom tarieven van Eneco en E.ON met elkaar vergeleken. Wie relatief veel stroom afneemt is goedkoper uit bij Eneco, waar stroom € 0,20090 p/kWh kost tegenover € 0,21487 p/kWh bij E.ON. Wie meer gas afneemt gaat er bij Eneco op achteruit. De gasprijs van Eneco is € 0,66270 p/m³ tegenover € 0,64845 p/m³ bij EON. Voorlopig blijven klanten van E.ON het bestaande tarief betalen, nieuwe klanten betalen het tarief dat voor Eneco geldt.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers