De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Goedkoop gas en stroom met een aanbieding

Gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2018 11:50

Goedkoop gas en stroom met een aanbiedingGas en stroom leveranciers bieden hoge kortingen aan om zo nieuwe leden te werven. De hoogte en vorm van deze kortingen verschilt per energieleverancier. Globaal genomen zijn er drie soorten kortingen waar energieleveranciers mee adverteren: een cashback actie, een welkomstcadeau of een maandelijkse korting op het energietarief. Momenteel biedt Oxxio een cashback van 210 euro aan, dit is de hoogte cashback vergoeding van het moment.

Goedkoop gas en stroom met een aanbieding

Bijna alle gas en stroom leveranciers bieden tegenwoordig een vorm van korting aan wanneer je besluit over te stappen. Globaal genomen worden er drie verschillende type kortingen aangeboden.

Cashback acties

De cashback actie (letterlijk: geld terug actie) is op dit moment de meest populaire manier waarop gas en stroom leveranciers nieuwe klanten proberen te werven. Na afloop van je afgesproken contracttermijn, meestal 1,3 of 5 jaar ontvang je de cashback van de energieleverancier. De hoogte van de cashback verschilt per energieleverancier en kan oplopen tot 250 euro. Bij het vergelijken van gas en stroom is de cashback al verrekend in de totaalprijs:

Een welkomstcadeau

Naast cashback acties komen ook welkomstcadeau ’s relatief vaak voor. Deze cadeaus zijn er in velerlei vormen waaronder: cadeaubonnen, tablets of een gratis abonnement op de krant. In sommige gevallen bieden gas en stroom leveranciers meerdere cadeaus aan waar een klant uit kan kiezen. Het welkomstcadeau ontvang je direct na het afsluiten van je nieuwe contract.

Korting op het levertarief

Als laatste zijn er ook gas en stroom leveranciers die een vaste korting geven op het levertarief. Bijvoorbeeld 5 procent korting op stroom voor de gehele contractduur. Een groot voordeel van zo’n actie is dat deze direct in werking treed. De korting is al verrekend in het maandbedrag dat je aan de gas en stroom leverancier voldoet.

Algemene voorwaarden bij aanbieding op goedkoop gas en stroom

Wel gelden er een aantal voorwaarden waar een klant aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een kortingsactie. Deze voorwaarden zijn bij alle gas en stroom leveranciers nagenoeg gelijk. Het is een vereiste om een nieuwe klant te zijn. Bestaande klanten krijgen de door de gas en stroom leverancier genoemde kortingen niet. Alleen wie overstapt en gedurende één kalenderjaar geen klant is geweest bij de leverancier waar naar wordt overgestapt heeft recht op de door de leverancier genoemde korting. Daarnaast geldt dat een cashback pas na de looptijd van het contract wordt uitgekeerd. Wie tussentijds besluit over te stappen krijgt geen korting. Ook als er meerdere malen in één jaar sprake is van een betalingsachterstand verlies je het recht op korting. Stap je tussentijds over en heb je een welkomstcadeau ontvangen dan kan de energieleverancier een deel van de oorspronkelijk prijs van dit cadeau terugvragen.

In onderstaand overzicht zijn de beste gas en stroom aanbiedingen met een welkomstcadeau opgekomen.

Korting Maandbedrag*
Bol.com cadeaubon t.w.v. € 200,- € 154,- Meer informatie
Kies je cadeau tot max. 149,95 € 152,07 Meer informatie
Philips Hue pakket t.w.v. 149,- € 148,- Meer informatie

* Maandbedrag voor gemiddeld verbruik van 3600 kWh stroom en 1430 m³ gas.

De Philips Hue is een LED-lampenset die eenvoudig met de smartphone te bedienen is. De Philips Hue lampenset is te bedienen met een app maar ook met de bijgeleverde dimmer.

Bij Nuon kan er worden gekozen uit 9 verschillende aanbiedingen:

  1. Senseo Quadrante Koffiezetapparaat
  2. Philips Hue White Startkit met 3 LED lampen
  3. Reiskoffer van Samsonite
  4. Accuboormachine van Ferm
  5. Inventum Airfryer XXL
  6. Grillpan van Le Creuset
  7. Stoof-/braadpan van Le Creuset
  8. Rituals cadeausets voor hem en haar
  9. Philips Izzy draadloze multiroomluidspreker

Bij gas en stroom leverancier Essent gaat het om een cadeaubon bij webwinkel bol.com

Essent biedt momenteel het duurste cadeau aan, daar staat echter wel tegenover dat de gas en stroom leverancier een hoger gemiddeld maandbedrag in rekening brengt. In het overzicht hieronder is een top 3 opgenomen met energieleverancier die de hoogste cashback actie hebben. Momenteel heeft Oxxio de beste cashback actie, je krijgt € 210 euro terug bij een vast jaarcontract.

Korting Maandbedrag*
€ 210,- cashback € 133,94,- Meer informatie
€ 175,- cashback € 136,18 Meer informatie
€ 110,- cashback € 139,69 Meer informatie

* Maandbedrag voor gemiddeld verbruik van 3600 kWh stroom en 1430 m³ gas. Cashback is verrekend in het maandbedrag.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers