De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Het verschil tussen de goedkoopste gas en stroomleveranciers

Gepubliceerd op vrijdag 11 april 2014 11:57

Het verschil tussen de goedkoopste gas en stroomleveranciersDe goedkoopste gas en stroomleveranciers van Nederland zijn op dit moment de Nederlandse Energie Maatschappij, Energie Direct en Dong. In dit artikel wordt beredeneerd welke van deze 3 goedkope gas en stroomleveranciers de beste keus is.

Uitleg goedkoopste gas en stroom bij de Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2014 de goedkoopste gas en stroomleverancier. Ze leveren het goedkoopste gas en het goedkoopste stroom met hoge vaste kosten en lage variabele kosten. Echter zitten er haken en ogen aan deze gas en stroomleverancier.

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij ontvang je op de eerste jaarafrekening een korting van € 150,- als je aan de voorwaarden voldaan hebt. Het komt regelmatig voor dat om een of andere reden niet aan de gestelde voorwaarden voldaan wordt. Zo komt het voor dat een automatische afschrijving niet door is gekomen waardoor de bonus niet meer uitgekeerd wordt.

Beste keus tussen goedkope gas en stroomleveranciers

Bij Dong zijn, in tegenstelling tot de Nederlandse Energie Maatschappij, de vaste kosten laag en de variabele kosten hoog. Lage vaste kosten is aan te raden als je weinig gas en stroom verbruikt. Op deze manier voel je het meer in de portemonnee als je minder stroom gaat verbruiken.

Het contract bij de Nederlandse Energie Maatschappij is 3 jaar vast terwijl dit bij Energie Direct en Dong 1 jaar vast staat. De verwachting is dat gas en stroom goedkoper wordt in 2014 en 2015. Hierdoor is een korter contract verstandig. In dat geval kan eerder overstappen naar een goedkopere gas en stroomleverancier.

Om de beste keus te maken voor een gas en stroomleverancier is het verstandig om te kijken hoe lang je de gas en stroomprijs wilt vastzetten. Daarnaast kun je als je weinig gas en stroom verbruikt beter voor Dong kiezen. Als je veel gas en stroom verbruikt kun je beter voor de Nederlandse Energie Maatschappij kiezen.

> Dong

> Nederlandse Energie Maatschappij

> Energie Direct

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers