De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Goedkoop gas en stroom vergelijken 2019

Overstappen op een goedkoop gas en stroom contract wordt makkelijker

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2015 10:00

Overstappen naar een goedkope gas en stroom leverancierDoor een nieuw voorstel dat is ingediend bij het ACM kan binnenkort het overstappen naar een nieuwe goedkope gas en stroom leverancier makkelijker zijn.

Makkelijk overstappen naar een goedkope gas en stroom leverancier

Door het nieuwe voorstel van de Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) vereniging kan er minder fout gaan tijdens het overstappen naar een nieuwe goedkope gas en stroom leverancier. Door het voorstel zullen de administratieve handelingen worden verminderd. De klantgegevens zullen dan per direct worden beheerd door de regionale netwerkbeheerders in plaats van de gas en stroom leverancier zelf. Hierdoor is er een centraal systeem met alle gebruikers gegevens en daardoor minder kans dat het fout gaat.

Gas en stroom leveranciers zijn nu verantwoordelijk

Als je overstapt naar een nieuwe en vaak goedkopere gas en stroom leverancier moet je veel gegevens invullen. Veel consumenten denken dat tijdens het overstappen de stroomlevering stopt. Dit gebeurt juist niet, de netwerkbeheerder in uw regio is verantwoordelijk voor het leveren van de stroom.

Een gas en stroom leverancier is verantwoordelijk voor het inkopen van het gas en stroom. Dit doen de leveranciers door middel van het voorschot. Dit is hoeveel je verwacht te verbruiken de komende maand. De gas en stroom leverancier koopt het gas en stroom dus in maar de netwerkbeheerder vervoert het gas dat verbruikt wordt. Als je van gas en stroom leverancier verwisseld zal de levering niet gelijk stoppen.

Als je overstapt naar een nieuwe en goedkope gas en stroom leverancier is dit enkel een administratieve handeling. Je nieuwe gas en stroom leverancier vraagt je gegevens op en zet deze in het eigen systeem. De oude leverancier zal een eind afrekening opstellen en deze naar je toe verzenden, hierna worden je gegevens niet meer bijgehouden.

Nieuw voorstel van NEDU

Autoriteit Consument & MarktDe Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt om de verantwoordelijkheid van het beheren van de gegevens te veranderen. Momenteel is je eigen gas en stroom leverancier verantwoordelijk voor het beheren van deze gegevens. In het nieuwe voorstel wordt je regionale netwerkbeheerder verantwoordelijk voor het beheren van deze gegevens.

NEDU is een vereniging waarbij alle gas en stroom leveranciers in Nederland zijn aangesloten. Dit voorstel is intern goedgekeurd. Hierdoor zijn alle belanghebbende partijen het eens over de verandering. Enkel het ACM moet nog goedkeuring geven. Als hier goedkeuring voorgegeven is zal het overstappen naar een goedkope gas en stroom leverancier omdat alle gegevens centraal beheerd worden. Hierdoor zal overstappen sneller en makkelijker gaan in de toekomst.

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers