De goedkoopste prijzen
Bespaar tot € 450
14 dagen bedenktijd
Gratis overstappen

Gas en stroom vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuw gas en stroom contract en weet je niet welk contract het goedkoopste is? Gas en stroom vergelijken is dan een handige manier om de goedkoopste leverancier te vinden voor jouw situatie. Een huishouden met drie personen verbruikt per jaar gemiddeld: 3600 kWh stroom en 1430 m3 gas.


Postcode
Huisnummer
Stroom
kWh
Gas
M3
Meer resultaten

Goedkoopste gas en stroom leverancier kiezen

Bij het vergelijken van de goedkoopste gas en stroomleverancier moet je op een aantal zaken letten. Ten eerste kun je vaak kiezen uit een vast of variabel tarief. Bij een variabel tarief worden de gas en stroom prijzen elk halfjaar aangepast. Deze prijzen kunnen zowel naar boven als naar beneden worden aangepast. Bij een vast tarief ben je gedurende de looptijd beschermd tegen prijsstijgingen. Over het algemeen is een vast contract goedkoper dan een variabel contract.

Naast een variabel of vast tarief kun je ook kiezen voor een enkel of dubbel tarief. Bij een enkel tarief is het tarief gedurende de hele dag hetzelfde. Met een dubbeltarief is het tarief gedurende de nacht vaak goedkoper dan overdag.

Verder kun je bij gas en stroomleveranciers kiezen voor groene stroom. Dit is echter vaak minder voordelig dan grijze stroom. Qurrent is een van de weinige gas en stroom leverancier die groene stroom levert waarbij je niet extra betaalt voor groene stroom.

Tenslotte kun je goedkoop gas en stroom vergelijken op basis van de aanbiedingen. Gas en stroom leveranciers hebben vaak aanbiedingen met gratis cadeaus of korting op de gas en stroom tarieven.

Goedkoop gas en stroom vergelijken

Goedkoop gas en stroom vergelijkt de volgende leveranciers