Goedkoopste gas en stroom

Iedere maand wordt onderzocht wat de goedkoopste gas en stroomleverancier is. Op dit moment is de goedkoopste gas en stroomleverancier Oxxio. Deze energieleverancier is de goedkoopste dankzij zijn lage tarieven en de welkomstkorting die je krijgt bij het contract. Bij een 1-jarig contract is de korting op de eindafrekening 80 euro. Het gastarief in de vergelijking hieronder is gebaseerd op gas regio 4. De verschillen per gasregio zijn niet groot. Op de website van de Oxxio kun je zien wat de gastarieven van andere regio's zijn. Daar kun je je postcode invullen om precies te zien hoeveel je betaalt voor gas en stroom in jouw woonplaats.

Oxxio (1 jaar vast)

€ 190,- cashback

€ 122,75
Meer informatie

De bovenstaande prijs van goedkoop gas en stroom bij Oxxio is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3660 kWh aan stroom en 1430 m3 aan gas. Dit is wat een Nederlands gezin gemiddeld per jaar verbruikt. Behalve je verbruik zijn ook de keuze voor groene of grijze stroom en de contractduur van invloed op de prijs die je betaalt. Over het algemeen zijn contracten voor langere duur goedkoper dan éénjarige contracten, maar door de korting die leveranciers geven als je klant wordt is het uiteindelijk voordeliger om elk jaar over te stappen naar een andere leverancier.

Ieder jaar overstappen voor het goedkoopste gas en stroom

Goedkoop gas en stroomDoor jaarlijks gas en stroom te vergelijken kun je niet alleen elk jaar een welkomstkorting of een kado krijgen, je kunt ook steeds de goedkoopste leverancier kiezen van dat moment. Deze aanbiedingen gelden meestal alleen voor nieuwe klanten, hierdoor is het extra aantrekkelijk om ieder jaar over te stappen. Als je ieder jaar overstapt heb je dan ook gegarandeerd goedkoop gas en stroom.

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is overstappen naar een andere gas en stroom leverancier heel eenvoudig. De gas en stroom leveranciers doen het meeste werk. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de goedkoopste gas en stroom leverancier uit te zoeken en over te stappen. Je huidige contract wordt door de nieuwe gas en stroom leverancier voor je opgezegd en je zult voortaan stroom en gas ontvangen van je nieuwe leverancier.